Ragnar is related

Att jobba som blind tiggare e relativt vanligt i Bolivia. Det som skiljer dom fran dom vanliga tiggarna e att dom inte kan se (jag borjar direkt tenka pa en Mr Bean sketch). Man behover ingen speciell utbildning utan bara vara blind och fattig (helst ful oxa, men de kommer oftast med fattig).

Eftersom efterfragan inte e speciellt stor sa brukar vanliga tiggare sprida ut sig, sa att dom inte sitter efter varandra. DETTA e nagonting dom blinda tiggarna inte klarar av!

Idag sag jag tva stycken blinda tiggare sta pa varsin sida av en ingang. Jag undrar fortfarande om den ena visste att den andra stod der och vice versa. Om dom visste det sa e dom helt enkelt dumma och steller sig och tigger pa samma stelle. Om dom inte visste om det sa skulle det vara en underbar scen ner dom fick reda pa att de inte e ensamna.

Idag e de strejk. Bolivianer gillar att tigga, strejka och att inte arbeta. Centrum e ockuperat av gronkledda bolivianer som smeller smellare och skjuter vapen stup i kvarten. Kul e de inte!


Kommentarer
Postat av: Jonte

hagha :D fett kul om de inte visste =) Har gått till samma ingång i 10 år, och sen plötsligt... MEN VAFFAAAAN, DET VAAAR VÄÄÄL D JÄÄÄVLIGASTE!

2007-12-15 @ 13:37:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0